62-085 Skoki
Poznańska 10

CATERING


CATERING ŚWIĄTECZNY


Zamówienia prosimy składać pod numerem telefonu
618 124 046
ODBIÓR DAŃ w Wigilię Bożego Narodzenia
w godzinach 9-11

ZIMNY BUFET
I
3x sandacz w galarecie
4x roladka z pstrąga w galarecie
3 x karp w galarecie
95zł
II
3x dorsz w galarecie
4x roladka z pstrąga w galarecie
3x łosoś w galarecie
95zł
III
10x szpinakowa roladka z łososiem z serkiem mascarpone
85zł
IV
3x polędiwca wieprzowa z musem śliwkowym
3x drobiowa roladka ze szpinakiem
3x rożki z szynki z sałatką jarzynową
3xdrobiowa roladka z suszoną morelą w tymianku
95zł
V
8x filet z dorsza w sosie greckim i warzywami
65zł
VI
3xwieprzowa roladka z pieczarkami
3x szparagi w szynce
3x indyk w maladze
3x drobiowa roladka ze szpinakiem
95zł
VII
Staropolski pasztet wiejski z żurawiną owinięty boczkiem
(750-800g)
40zł
VIII
Staropolski pasztet wiejski z borowikami owinięty boczkiem
(750-800g)
45zł
MIĘSA, DODATKI..
Zupa rybna 22zł/1L
Barszcz czerwony 15zł/1L
Zupa grzybowa 30zł/1L
Uszka do barszczu 0,50zł/szt.
Paszteciki z pieczarkami 3,50zł/szt.
Pierogi z kapustą i grzybami 3zł/szt.
Pierogi z mięsem z dzika 5zł/szt.
Pierogi ruskie 2,50zł/szt.
Sos grzybowy 15zł/450ml
Wigilijna kapusta zasmażana z grzybami 6,50zł/150g
Sałatka jarzynowa 40zł/1kg
Pieczeń z karkówki nadziewana czosnkiem (porcja 120g)
12zł
Zraz wołowy (porcja 130g)
14zł
Rolada z kurczaka z rokpolem owinięta boczkiem (porcja 130g)
13zł
Kaczka pieczona w całości nadziewana jabłkami (kaczka ok. 2kg)
70zł
Pstrąg smażony (250-300g)
22zł
Sandacz w sosie koperkowym (150g)
20zł
Karp smażony z cebulką (200g)
12zł
CIASTA
Ciasta wypiekane na domowych blaszkach z przepisów naszych babć około 24 porcje
Sernik tradycyjny 90zł
Szarlotka 70zł
Makowiec z kruszonką 90zł
Ciasto miodowe z orzechami 80zł
Pierniki/Krajanka 9zł/30dkg
Marchewkowe z bakaliami 70zł
Malinowa chmurka (ciasto bezowe z malinami) 85zł
Tort bezowy dakłas 150zł
Tort bezowy z musem porzeczkowym 140zł


Zupy: minium 8 porcji
Rosół z domowym makaronem 450ml
Krem pomidorowy 250ml
Krem grzybowy 250ml
Mięsa: minimum 5 porcji
De volaille 12,00
Roladka drobiowa z rokpolem owinięta boczkiem 14,00
Zraz wołowy 15,00
Zraz wieprzowy 12,00
Karkówka pieczona 11,00
Stek z karku z pieczarkami i cebulką 12,00
Polędwica z kurkami w sosie śmietanowym 16,00
Udo kacze 16,00
Szaszłyki wieprzowe 12,00
Rolada drobiowa ze szpinakiem 12,00
Łosoś z grilla 12,00
Sandacz w sosie koperkowym 12,00
Papryka vege z warzywami i ryżem 8,00
Dodatki
Kopytka, pyzy, kluski śląskie, ziemniaki pieczone, warzywa gotowane, surówki Cena porcji dowolnego dodatku: 6zł/porcja
Zimny bufet
Patera mięsna mix mięs w galarecie 12 porcji na półmisek 95,00
Patera rybna 12 porcji 4xsandacz, 4xłosoś, 4xpstrąg 110,00
Tatar wołowy patera 8szt  
Sałatki
Jarzynowa 1kg 40,00
Brokułowa 1kg 40,00
Grecka z fetą 1kg 40,00
Dania specjalne
Kaczka w całości 50,00
Udziec wieprzowy w całości (40porcji) z dodatkami ziemniaki pieczone + sos czosnkowy 500,00
Golonki po bawarsku 6,00/100g
Ciasta
Tort bezowy dakłaz 120,00
Tort bezowy z musem owocowym 120,00
Tort bezowy z owocami sezonowymi 120,00
Sernik cała blacha 90,00
Szarlotka cała blacha 70,00
Drożdżowy cała blacha 60,00
Malinowa chmurka cała blacha 80,00
Kruszaniec cała blacha 70,00